Blog 6: Tilburgse Vakantiekermis van start

Blog 6: Tilburgse Vakantiekermis van start

TILBURG – Vanmiddag opende kermiswethouder Rolph Dols de Vakantiekermis. Hij deed dat bij de Toxic op het Stadhuisplein/Stadsforum, de nieuwe attractie van de Tilburgse exploitant Niek Moonen.

De Vakantiekermis die nu van start is gegaan is een klein broertje van de grote Tilburgse kermis. Zeventig attracties staan verspreid over een aantal pleinen van de stad. Normaal gesproken is de kermis als een lint van drie kilometer door de stad te vinden. Dat is nu anders: alleen op het Koningsplein, het Stadhuisplein/Stadsforum, de Paleisring en het Besterdplein staan diverse attracties opgesteld. Ook staat er een Reuzenrad op de Spoorlaan, de kinderattractie de Teacups op de Heuvel en de attractie Mini Cars op het Pieter Vreedeplein.

Dranghekken op de besterdring
Dranghekken op de Besterdring

Hard gewerkt door diverse partijen

Rolph Dols: “Het is een kermis die echt in drie weken tijd is opgezet. In maart was het al duidelijk dat de grote Tilburgse kermis niet door kon gaan. Echter kwam begin juli het verlossende woord van het Outbreak Management Team namens het RIVM dat er toch weer kermissen mochten plaatsvinden in de buitenlucht, en zo ook een Vakantiekermis in Tilburg. Daarna heeft iedereen drie weken lang hard gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen.”

Dank aan iedereen die zo hard gewerkt heeft om deze Vakantiekermis in drie weken tijd mogelijk te maken – Rolph Dols
Rolph Dols tijdens de opening
Rolph Dols tijdens de opening

Kermis in coronatijd

Het is een kermis in coronatijd. Daarom zijn er ook een aantal maatregelen genomen om deze aangepaste kermis door te kunnen laten gaan. Zo is er een verplichte looproute over het terrein, deze is per plein ingesteld, en is er een maximum aantal bezoekers voor de pleinen bepaald. Ook houden exploitanten, boa’s en gastheren en -vrouwen een oogje in het zeil dat bezoekers zich houden aan de anderhalve meter die landelijk nog steeds geldt.

De Vakantiekermis bij Omroep Tilburg

De komende tien dagen zie je bij Omroep Tilburg als vanouds Kermis TV. Dit jaar doet Ferry van de Zaande samen met zijn vrienden elke dag verslag van de Tilburgse Vakantiekermis. Ook zie je diverse artiesten, sfeerreportages en foto’s van de kermis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *